Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald zorgen voor chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevenden ouder, kind, of ander familielid, vriend of buur. De rol van mantelzorger kan zwaar zijn en daarom wordt jaarlijks landelijk de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. De Vrijwilligerswinkel organiseert elk jaar bij de Dag van de Mantelzorg een activiteit om de mantelzorgers te bedanken voor hun tomeloze inzet en om hen een steuntje in de rug te bieden om hun fantastische werk voort te zetten.

Mantelzorg doe je samen
Op vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje zet! Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Het thema is net als vorig jaar ‘Mantelzorg doe je samen’. Een breed thema waarin het waarderen van mantelzorgers centraal staat.
Ook in 2017 zal de Vrijwilligerswinkel in samenwerking met haar partners de Gouden Mantelzorggids uitbrengen. In de gids staat informatie over het waarderingsaanbod van de Gemeente Rotterdam, instanties waar men terecht kan voor extra zorg en ondersteuning plus een tal van tips voor ontspannende activiteiten in het gebied. Ook bevat de gids kortingscoupons.