Nieuws

Nieuwsberichten

 • Gebiedsgids Kralingen – Crooswijk
  De nieuwe gebiedsgids is uit. Alle belangrijke, interessante en handige informatie uit de wijk voor 65-plussers bij elkaar. Naast de vaste rubrieken in de gebiedsgids, vindt u ook informatie over het Rotterdams Ouderenpakket 2022: een overzicht van alle activiteiten die u kunt doen. En van alle plannen voor nu en de toekomst. Bekijk hem hier: Gebiedsgids Kralingen -Crooswijk(klik op de titel om verder te lezen)
 • Corona virus (update 1 juli)
  bijgewerkt: 1 juli 2020 Maatregelen en werkwijze Vrijwilligerswinkel coronacrisis per 1 juli 2020 Sinds kort heeft de overheid de bezoekregeling aan ouderen en kwetsbaren versoepeld. Eerst was het ‘Ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder, of mensen met een kwetsbare gezondheid.’ De richtlijn luidt nu als volgt: ‘Houd je bij bezoek aan mensen van 70 jaar en ouder of met een kwetsbare gezondheid zorgvuldig aan de RIVM basisregels. Maak goede afspraken voorafgaand aan het bezoek en voer (klik op de titel om verder te lezen)
 • Corona virus (16 maart)
  Maatregelen vanuit de Vrijwilligerswinkel 16 maart 2020 In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Voor iedereen in Nederland geldt: thuis blijven bij milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoest, koorts en keelpijn. Schud geen handen en vermijd zoveel mogelijk fysiek en sociaal contact. Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd zoveel mogelijk sociaal contact en openbaar (klik op de titel om verder te lezen)
 • Beauty-ochtend 16 januari
  Op 16 januari hebben we een Beauty-ochtendgeorganiseerd voor een aantal oudere bewoners van de wijk. De dames werden tijdens de ochtend heerlijk onder handen genomen door een aantal leerlingen van het Zadkine. Er werden druk handenmassages gegeven en nagels gelakt. Na de heerlijke ontspanning werd de ochtend afgesloten met een high tea met zelfgemaakte hapjes en vele smaakjes thee. Dit alles onder de bezielende leiding van HBO social work stagiair Stan van Hooren. Drie stagiaires van de het (klik op de titel om verder te lezen)
 • Buurtbedrijf Schiebroek in De Havenloods
  Lees het artikel in De Havenloods over Buurtbedrijf Schiebroek.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Nieuwe Gebiedsgids 65+
  Lees het artikel in De Ster over onze nieuwe Gebiedsgids.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Kerstgroet 2019
  U kunt hier onze kerstgroet èn het overzicht van onze diensten bekijken(klik op de titel om verder te lezen)
 • Gebiedsgids Kralingen Crooswijk 2019
  De Gebiedsgids Kralingen-Crooswijk is er weer, u kunt de gids voor 2019 hier downloaden.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Gouden Mantelzorggids
  De Gouden Mantelzorggids is er voor de mantelzorger in Kralingen-Crooswijk én voor de mantelzorgers die zorgen voor iemand in dit gebied. De gids bevat niet alleen handige informatie maar ook kortingscoupons van winkeliers en organisaties in het gebied. Bent u mantelzorger en zou u graag een gids willen ontvangen óf wilt u de gids aanbieden aan uw mantelzorger? Neem dan contact op met de Vrijwilligerswinkel. Mantelzorgen doe je samen!(klik op de titel om verder te lezen)
 • Kleine Wensen
  Bent u 65 jaar of ouder en heeft u een kleine wens waarbij een ander u zou moeten helpen? Geef deze dan door aan de Vrijwilligerswinkel en wellicht kunnen wij met hulp van een buurtbewoner deze wens in vervulling laten gaan. Bijvoorbeeld: rolstoelwandeling naar de Markthal, naar de Euromast, uitleg over hoe om te gaan met uw mobiele telefoon. Voldoen aan deze wensen is doorgaans een kleine moeite en zorgt bij de oudere voor veel plezier. Helpt u ons om kleine wensen van ouderen in vervulling te (klik op de titel om verder te lezen)
 • Rolstoel 2-daagse op dinsdag 26 en woensdag 27 september
  Een grote groep vrijwilligers maakt het mogelijk dat bewoners die slecht ter been zijn, in hun rolstoel, een heerlijke wandeling kunnen maken. Beide dagen zal er in de middag gewandeld worden langs de mooie plekken in Kralingen-Crooswijk. Bent u slecht ter been en wilt u meewandelen? Meewandelen als deelnemer kost voor beide dagen slechts € 2,50. Vervoer van en naar uw huis is inbegrepen. Bent u niet in het bezit van een rolstoel? Dan kunt u bij ons één huren voor slechts € 1. Aanmelden voor de (klik op de titel om verder te lezen)
 • Samen voor de Wijk: Thuisdiner en Burendag
  De Vrijwilligerswinkel zet zich in voor de inwoners van Kralingen-Crooswijk die aan de slag willen als vrijwilliger én voor de mensen die juist hulp kunnen gebruiken. Daarnaast faciliteren wij een Boodschappendienst, een Klussendienst en een Particuliere Vervoersdienst waar ouderen gebruik van kunnen maken. De Week tegen de Eenzaamheid loopt van 21 september tot en met 1 oktober en in deze week organiseren wij verschillende activiteiten. Thuisdiner van donderdag 21 september tot en met zondag 1 (klik op de titel om verder te lezen)
 • Info Rolstoel 2-daagse
  Dinsdag 13 en woensdag 14 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag vertrekken vanaf Hoppesteyn, Boezemsingel 10 en op woensdag vanaf Pniël, Oudedijk 15. Woensdag sluiten we de wandeling af met een maaltijd. Bewoners uit Kralingen-Crooswijk gaan samen met medewerkers, familie en vrijwilligers twee dagen aan de ‘wandel’. Wilt u meewandelen? Gezellig! Kosten: €2,50 voor beide dagen Heeft u niemand om u te duwen? Dan zorgen wij voor een vrijwilliger. Inschrijven kan tot en met maandag (klik op de titel om verder te lezen)
 • Info Thuisdiner
  In de week van 22 tot en met 26 mei organiseert de Vrijwilligerswinkel het project Thuisdiner. Buurbewoners ontvangen een oudere thuis voor een avondmaaltijd. Mag er bij u ook iemand aanschuiven? Ouderen die het leuk vinden om tijdens een etentje kennis te maken met buurtgenoten, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Wij zorgen voor gratis vervoer. U laat zo’n gezellig diner toch niet aan u voorbijgaan? Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier of door te bellen met (klik op de titel om verder te lezen)
 • Einde spreekuren in de wijk
  Wegens een verandering in onze opdracht zal de Vrijwilligerswinkel geen externe spreekuren in de wijk meer draaien. Natuurlijk blijven wij wel bereikbaar voor mensen die op zoek zijn naar (meer) vrijwilligerswerk, bewoners die een bewonersinitiatief willen organiseren én voor organisaties die een ondersteuningsvraag hebben. Deze kunnen op doordeweekse dagen terecht op het kantoor van de Vrijwilligerswinkel, Isaäc Hubertstraat 153.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Nieuw: de telefooncirkel
  Wat is de telefooncirkel? De telefooncirkel bestaat uit een aantal ouderen – maximaal acht – die elkaar iedere ochtend (tussen 09.00 en 10.00 uur) op een vast tijdstip in een vaste volgorde kort bellen. De deelnemers ontvangen een telefoontje van een andere oudere en bellen vervolgens de volgende op de bellijst. Het systeem heeft een alarmeringsfunctie als er niet wordt opgenomen. Meedoen aan een telefooncirkel zal een zeker gevoel van veiligheid geven en het dagelijkse contact met anderen kan (klik op de titel om verder te lezen)
 • Gouden Mantelzorggids
  In samenwerking met DOCK heeft de Vrijwilligerswinkel een Gouden Mantelzorggids gemaakt. Deze gids is speciaal  voor mantelzorgers woonachtig in Kralingen-Crooswijk en mantelzorgers die voor een bewoner uit Kralingen-Crooswijk zorgen. De gids geeft uitleg over faciliteiten/ instanties waar mantelzorgers terecht kunnen voor zorg, informatie en ondersteuning. Verder bevat de gids ook tips met leuke plekjes in de wijk en kortingsbonnen. De gidsen zijn gratis af te halen bij de Vrijwilligerswinkel (klik op de titel om verder te lezen)
 • Vrijwilligerswinkel ondersteunt bij het invullen van Maatschappelijke stages
  De Vrijwilligerswinkel bezit de expertise van het maken van verbindingen tussen mensen en organisaties in het gebied Kralingen Crooswijk. Zo zijn we nu ook gestart met het ondersteunen bij de invulling van Maatschappelijke stages (MAS). De Vrijwilligerswinkel heeft zo voor leerlingen van het Scheepvaart en Transport College (STC) sector haven, de Maatschappelijke stage (MAS) georganiseerd. De leerlingen werden bij diverse non-profit organisaties in Kralingen en Crooswijk ingezet zoals Middin, (klik op de titel om verder te lezen)
 • Wijkea …uit de wijk voor de wijk
  De Vrijwilligerswinkel start met een nieuw project: Wijkea. Wijkea heeft als hoofddoel om bewoners binnen Kralingen die op of onder bijstandsniveau leven te voorzien van meubels om hun huis mee in te richten. Zij kunnen bij Wijkea gratis meubels kunnen krijgen en/of lenen. Deze meubels zijn gedoneerd door andere buurtbewoners en bedrijven. Bewoners die meubels nodig hebben worden door het wijkteam doorgestuurd of kunnen zelf contact met ons opnemen. Wijkea helpen? Heeft u thuis of op kantoor (klik op de titel om verder te lezen)
 • Intensieve wervingscampagne voor vrijwilligers Huisbezoeken 75-plussers Kralingen-Crooswijk
  Voor de Huisbezoeken zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om op bezoek te gaan bij ouderen. Het doel van het bezoek is het inventariseren van de wensen en behoeften van de bewoner om prettig en gelukkig in de wijk te kunnen wonen en leven. De partijen uit de wijk bundelen hun krachten voor de werving en zullen de komende week verschillende plekken in Kralingen-Crooswijk bezoeken. De Vrijwilligersvacature Organisatie: Lelie Zorggroep Omschrijving van de functie: Het doel van het (klik op de titel om verder te lezen)
 • Heeft u weleens een uurtje vrij?
  De Vrijwilligerswinkel is op zoek naar bewoners die zich in willen zetten voor het project “Particuliere Vervoersdienst”. Deze dienst voor ouderen, die moeilijk gebruik kunnen maken van de reguliere vervoersvoorziening, was er eerder al voor het gebied Kralingen-Crooswijk, maar is er nu ook voor ouderen in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. De Particuliere Vervoersdienst is een aanvulling op de bestaande vervoersmogelijkheden maar bestaat uit meer dan vervoer alleen. Bij de (klik op de titel om verder te lezen)
 • Website Werkwinkel online
  Er is hard aan gewerkt en we kunnen nu dan ook met trots zeggen dat de website van de Werkwinkel Rotterdam nu online is. Enige tijd berichtte we u al over het feit dat de Vrijwilligerswinkel bezig was met het opzetten van de Werkwinkel waarin we kandidaten vanuit de Vrijwilligerswinkel naartoe konden laten doorstromen met het doel de kandidaten te ondersteunen bij het vinden van een betaalde baan. Later brachten we u het nieuws dat de Werkwinkel een feit was (klik hier voor dat artikel) En wat (klik op de titel om verder te lezen)
 • De Vrijwilligerswinkel organiseert het Thuisdiner
  In het kader van het toenemende aantal hulpbehoevende ouderen in een tijd dat de zorg flink veranderd is heeft de Vrijwilligerswinkel het initiatief opgepakt om twee projecten te organiseren om deze ouderen tegemoet te komen. Eén van die projecten is ‘het Thuisdiner’. Thuisdiner In de Week Tegen Eenzaamheid in 2015 organiseerden wij de aftrap van het project Het Thuisdiner in Kralingen-Crooswijk, Rotterdam. Het thuisdiner is een eerste aanzet om buurtbewoners de gelegenheid te geven (klik op de titel om verder te lezen)
 • Rolstoel 2-daagse en 3-daagse
  De medewerkers van de Vrijwilligerswinkel zetten zichzelf zo nu en dan ook in als vrijwilliger.  In mei 2015 was dit bij de ouderendriedaagse in Hillegersberg Schiebroek. In het gebied Schiebroek in de gemeente Rotterdam hebben diverse zorginstellingen samen het initiatief genomen om een ouderendriedaagse te organiseren. Tijdens deze driedaagse zijn de ouderen van deze zorginstellingen, die in een rolstoel zitten, drie dagen lang meegenomen  naar leuke routes om van de buitenlucht en de (klik op de titel om verder te lezen)
 • 7 stratenproject in Schiebroek
  De Vrijwilligerswinkel wordt met enige regelmaat ter ondersteuning betrokken bij initiatieven waarbij het vrijwilligerswerk een rol zou kunnen spelen. Eén van die initiatieven is het 7 stratenproject in Schiebroek. Op 8 april was de tweede bewonersbijeenkomst van de zogenaamde ‘7 straten’ in Schiebroek Zuid gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kregen bewoners van de Asserweg, de Blecourtstraat, de Pintostraat, de Loderstraat, de Krabbestraat, de Damhouderstraat en de J. Jittastraat de kans om (klik op de titel om verder te lezen)
 • Werkwinkel is een feit
  Enige tijd geleden berichtten we u over het feit dat de Vrijwilligerswinkel bezig was met het ontwikkelen van de Werkwinkel Rotterdam. Quintis Ristie vond het gegeven van de nieuwe winkel dermate interessant dat hij er aandacht aan besteedde in zijn radioprogramma op Open Rotterdam. Voor het terugluisteren van deze uitzending kunt u HIER klikken. Inmiddels is Werkwinkel Rotterdam B.V. bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en daarmee officieel een bedrijf. In de aanloop naar de realisatie van (klik op de titel om verder te lezen)
 • België neemt Rotterdam als voorbeeld
  Rotterdam is in vele zaken een voorloper geweest. Zo ook met het inmiddels enkele jaren lopende fenomeen dat heden ten dage “Tegenprestatie” wordt genoemd.”Goed voorbeeld doet goed volgen”, zegt men wel eens en België wordt Rotterdam dan ook als voorbeeld gebruikt op dit gebied. Rotterdam is al enige tijd actief met de “Tegenprestatie”. Ooit begonnen onder de naam Full Engagement, later bekend onder Maatschappelijke Inspanning en nu dus Tegenprestatie is het (klik op de titel om verder te lezen)
 • Werkwinkel in ontwikkeling
  De stap verder na vrijwilligerswerk. Wat doe je als vrijwilligerswerk niet meer voldoende voor je is en de arbeidsmarkt voor het grijpen ligt maar je te weinig kennis hebt van hoe je aan een baan kunt komen. De Vrijwilligerswinkel is inmiddels enkele jaren druk in de weer geweest met het matchen van vrijwilligers met de juiste organisaties en andersom, teneinde een op maat gesneden aanbod te kunnen creëren voor alle partijen. Naast het matchen leveren we ook de nodige begeleiding en coaching (klik op de titel om verder te lezen)
 • Rondreizende Tentoonstelling Burgerkracht
  Eigen kracht is goud waard. Denk niet aan wat je niet kunt, maar aan wat je juist wel kunt! Dit uitgangspunt wordt steeds belangrijker. De overheid heeft lang een zorgende rol gehad. De samenleving verandert: de overheid laat meer los en geeft burgers meer ruimte. Deze tijd, waarin het economisch minder gaat, vraagt ook van bewoners om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn en leefomgeving. Waar de deelgemeente voorheen vanzelfsprekend verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld (klik op de titel om verder te lezen)
 • Kledinguitleen ‘Voor de Kleintjes’
 • NPV Capelle beste organisatie voor vrijwilligers 2012
  Worsteling De jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van het Meldpunt, de Vrijwilligerswinkel, Sportief Capelle en de gemeente, had het moeilijk om uit drie sterke kandidaten een winnaar aan te wijzen. Zeker omdat de kandidaten zich in de finale erg goed presenteerden. “In de preselectie kwam de NPV al nadrukkelijk naar voren in de puntentelling,” legt Hanneke Grootenboer uit. “Hun frisse presentatie in de finale, waarbij ook enkele vrijwilligers op originele wijze het woord kregen, gaf (klik op de titel om verder te lezen)
 • Full Engagement in Crooswijk een succes!
  40 vervolgafspraken voor vrijwilligerswerk(klik op de titel om verder te lezen)
 • VWW in de media
  We danken De Havenloods / Kralingen-Crooswijk voor de publicatie van een stuk over de Vrijwilligerswinkel op pagina 1 van de bijlage DeelgemeenteNieuws! Download hier de PDF van de uitgave.(klik op de titel om verder te lezen)
 • CVD Vrijwilligerswerk en NL Doet 2012
  CVD Vrijwilligerswerk wil zoveel mogelijk Rotterdamse organisaties motiveren om deel te nemen aan NL Doet 2012. In dat kader biedt CVD Vrijwilligerswerk hen, in samenwerking met het Oranje Fonds, een gratis workshop aan. Daarin helpen we organisaties om een concrete klus te bedenken of om deze verder uit te werken.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Is uw goede voornemen vrijwilligerswerk?
  Wilt u in het nieuwe jaar iets betekenen voor een ander? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk in zorg en welzijn! Diverse organisaties in Capelle aan den IJssel kunnen uw hulp goed gebruiken. Neem een kijkje op onze website, bezoek de informatiekraam die van 24 januari 13.30 uur t/m zaterdag 28 januari 15.00 uur staat in bibliotheek Capelle-centrum of ga eens kijken bij één van de deelnemende organisaties. Bij De Vrijwilligerswinkel op de Linie 5h (aanbellen bij Dock Capelle) die open huis houdt (klik op de titel om verder te lezen)
 • Nieuw aanbod Deskundigheidsbevordering
  Wij presenteren het nieuwe aanbod Deskundigheidsbevordering 2012, voor alle vrijwilligers die werken in Capelle aan den IJssel. Iedere vrijwilliger moet een aanmeldingsformulier invullen. Deelname gaat op volgorde van aanmeldingen. Bij te veel aanmeldingen komt u op een wachtlijst te staan en zullen wij er alles aan doen om uw alsnog van dienst te kunnen zijn. U kunt ook contact opnemen met één van onze medewerkers.(klik op de titel om verder te lezen)
 • Vrijwilligersmarkt 2011
  Heeft u al een tijdje het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is de vrijwilligersmarkt van 30 november een prima gelegenheid om uw mogelijkheden te bekijken en kennis te maken met diverse organisaties! Vrijwilligerswerk is er in diverse vormen: van af en toe een klusje tot structureel vrijwilligerswerk van een aantal uren per week. DATUM EN LOCATIE Wat? Vrijwilligersmarkt 2011 Waar? Ontmoetingsruimte in het Schuttersveld Wanneer? Woensdag 30 november, 15:00 – 20:00 uur. De (klik op de titel om verder te lezen)