Servicediensten

De diensten van de Vrijwilligerswinkel

 

Bent u 65+ en woonachtig in KralingenCrooswijk? Dan kunt u lid worden van de Vrijwilligerswinkel. Als lid kunt u gebruik maken van alle diensten die de Vrijwilligerswinkel aanbiedt. Daarnaast zult u regelmatig benaderd worden voor leuke evenementen en acties. Denk hierbij aan een pannenkoekenlunch, een Paaslunch, een wandelactiviteit, een attentie op uw verjaardag en nog veel meer. Het lidmaatschap bedraagt € 15,- per jaar.

Boodschappendienst

Heeft u hulp nodig bij het doen van de boodschappen? Onze vrijwilligers helpen u graag om voor of met u boodschappen te doen. Op uw verzoek helpen zij ook bij het uitpakken. De kosten zijn € 2,50 per keer bij wekelijkse boodschappen. Als u incidenteel boodschappen nodig heeft dan betaalt u € 4,50.

Klussendienst

Een schilderijtje ophangen? Een kast in elkaar zetten? Tuintje omspitten of onkruid wieden? Onze vrijwilligers kunnen u helpen met diverse (kleine) klusjes in en rondom huis. Het starttarief bedraagt € 3,50 per uur per vrijwilliger. Als de klus door twee vrijwilligers wordt uitgevoerd dan bedragen de kosten € 7,00 per uur. Wij stellen u vooraf op de hoogte van de kosten. U kunt uw klus telefonisch aan ons doorgeven.

Particuliere Vervoersdienst

Heeft u vervoer nodig voor een ziekenhuisbezoek, familiebezoek, om te winkelen of voor een bezoek aan de kapper? Bij deze dienst bieden buurtbewoners met hun eigen auto vervoer en begeleiding aan. Binnen het woongebied (Kralingen-Crooswijk) betaalt u €5,00 voor een retourrit. Buiten het woongebied geldt een starttarief van € 5,00 plus € 0,40 per gereden kilometer.

Telefoondienst

Op doordeweekse dagen wordt u iedere ochtend tussen 09.00 en 09.30 uur gebeld door een vrijwilliger. In het weekend bellen de deelnemers elkaar. De Telefoondienst heeft een alarmeringsfunctie en zorgt ervoor dat u dagelijks contact heeft met anderen.

Maatje/belmaatje

Iemand om een wandeling mee te maken, thuis gezellig koffie drinken, een spelletje spelen of naar een museum? Wij koppelen mensen aan elkaar die behoefte hebben aan contact. Hierbij kijken we naar gedeelde interesses en hobby’s. We beginnen altijd met een kennismaking, als er een klik is dan kunnen ontmoetingen in onderling overleg plaatsvinden.

Vindt u het fijn om wekelijks gebeld te worden voor een gezellig praatje? Dan kunnen wij een vrijwilliger aan u koppelen die u zal bellen. Dit kan vooral fijn zijn als u liever geen bezoek wenst te ontvangen, maar het wel leuk vindt om met iemand in contact te staan op afstand.

Wijkea

Heeft u meubels over? Zoals een bank, bed, tafel of kast die nog in goede staat zijn? Wijkea heeft als hoofddoel gezinnen binnen Kralingen-Crooswijk met een laag inkomen te voorzien van meubels om van hun huis een thuis te maken. Als u bij ons kenbaar maakt dat u meubels beschikbaar heeft, dan bekijken we graag of wij hiermee iemand anders blij kunnen maken. Als dit het geval is dan halen wij de meubels graag bij u op.