Servicediensten

De diensten van de Vrijwilligerswinkel

Boodschappendienst

De Vrijwilligerswinkel biedt de boodschappendienst aan. Als een bewoner hulp nodig heeft bij het doen van boodschappen, zetten wij een betrouwbare vrijwilliger in die de boodschappen met of voor de bewoner doet en op verzoek helpt met het uitpakken en opruimen van de boodschappen.
Lees meer

Klussendienst

De Vrijwilligerswinkel biedt hulp aan bij kleine klusjes in en om het huis. Tegen een kleine vergoeding kunnen bewoners van de wijk gebruik maken van de klussendienst. De klussen worden uitgevoerd door vakkundige en betrouwbare vrijwilligers.
Lees meer

Particuliere Vervoersdienst

De Particuliere Vervoersdienst is een project waarbij buurtbewoners hun privé auto en hun tijd beschikbaar stellen om ouderen tegen een kilometervergoeding van vervoer en begeleiding te voorzien.
Lees meer

Ziekenhuisbegeleiding

Als een wijkbewoner graag begeleiding wil hebben bij een ziekenhuisbezoek, dan regelt de Vrijwilligerswinkel een vrijwilliger die de bewoner kan begeleiden. Indien gewenst kan de vrijwilliger ook ondersteunen bij het gesprek, een luisterend oor bieden of ondersteunen bij de vertaling.
Lees meer

Telefooncirkel

De telefooncirkel is een project om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten en om ouderen een veilig gevoel te geven.
Lees meer

Wijkea

Wijkea heeft als hoofddoel om de gezinnen binnen Kralingen-Crooswijk die op of onder het bijstandsniveau leven, te voorzien van meubels om hun huis mee in te richten. Zij kunnen bij Wijkea gratis meubels krijgen of lenen. Deze meubels zijn gedoneerd door andere buurtbewoners en bedrijven. Bewoners die meubels nodig hebben worden door het wijkteam doorgestuurd of kunnen zelf contact met ons opnemen.
Lees meer