Werken bij Vrijwilligerswinkel

Werken bij Vrijwilligerswinkel


In verband met de groei van het project Buurtbedrijf Schiebroek zijn wij op zoek naar een:

Projectmedewerker Participatie
(24 – 28 uur per week)

Als Projectmedewerker Participatie houd je je bezig met het activeren van werkzoekenden (vaak langdurig werklozen) om iets te betekenen voor de samenleving door ze de kans te geven zich als vrijwilliger in te zetten voor de buurt. In eerste instantie binnen de servicediensten van het Buurtbedrijf zelf maar ook voor de vele projecten en organisaties in het hele gebied. Je coacht en begeleidt de vrijwilligers om hun talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen en ondersteunt de vrijwilligers die meer kunnen bij het nemen van de stap naar betaald werk.

In deze veelzijdige functie is het belangrijk dat je mensen weet te motiveren om iets betekenis vol te gaan doen en bemiddel je vervolgens tussen de inzet van de vrijwilligers en de vraag van de klanten (ouderen) die gebruik willen maken van de servicediensten. Je coördineert op zo’n manier dat de diensten van het Buurtbedrijf goed uitvoerbaar zijn. Ook let je erop hoe het met de ouderen gaat die gebruik maken van de diensten en neemt vervolgacties indien nodig (bijvoorbeeld door het inschakelen van het wijkteam).

Motiveren, coachen, aansturen, organiseren, coördineren, regelen en goed communiceren staan centraal in deze functie.

 

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

- Het coachen en begeleiden van kandidaten gedurende de periode dat de kandidaten vrijwilligerswerk uitvoeren binnen het Buurtbedrijf in eerste instantie en later op een externe werkplek;
- Verdelen van de taken die gedaan moeten worden, onder de vrijwilligers binnen het Buurtbedrijf;
- Het aanspreekpunt van de klanten (ouderen);
- Onderhouden contacten met de gemeente en organisaties over de voortgang van de bemiddeling en begeleiding van kandidaten;
- Verantwoordelijk voor tijdige en juiste registratie in administratie in samenwerking met de service medewerker;
- Ontwikkelen, uitbouwen en in stand houden van het netwerk van het Buurtbedrijf;
- Vertegenwoordigen van het Buurtbedrijf bij diverse gelegenheden.

 

Wie zoeken wij?

Een nieuwe integere collega die heel zelfstandig werkt, ervaring heeft met het runnen van een leerwerkbedrijf en zich kan inleven in de doelgroepen. Die alle facetten, de servicediensten, klantenroute en de werkervaringsplekken onder controle weet te houden en goed weet te coördineren. Die precies en netjes werkt. Als projectmedewerker ben je verder heel klantvriendelijk en resultaatgericht. Je helpt graag anderen en verliest daarbij de te bereiken resultaten niet uit het oog. Verder heb je MBO+/HBO werk- en denk niveau en heb minimaal 3 jaar ervaring met coachingswerkzaamheden bijvoorbeeld in een werk/leerbedrijf of als Jobcoach bij de gemeente.

Voldoe je aan deze beschrijving en woon je ook nog in de omgeving Rotterdam? Dan komen we graag met je in contact! 


Wat bieden wij jou?

- Een afwisselende, uitdagende en zelfstandige baan.
- Prettige en actieve werksfeer.
- Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden.

  

Meer over de Vrijwiligerswinkel en het Buurtbedrijf Schiebroek

De Vrijwilligerswinkel is al acht jaar actief in Kralingen-Crooswijk en heeft als doelstelling het enthousiasmeren en activeren van burgers, organisaties en bedrijven in het kader van maatschappelijke participatie. In opdracht van gemeenten en organisaties voert de Vrijwilligerswinkel diverse opdrachten uit die binnen het kader vrijwilligerswerk en burgerparticipatie passen.

Het Buurtbedrijf Schiebroek is opgestart in 2018 en is een van onze projecten waar we trots op zijn. Wij leveren servicediensten voor oudere inwoners van Schiebroek, bijvoorbeeld het doen van een boodschap. Ons doel is het sociale netwerk te versterken van thuiswonende ouderen, zodat zij zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen. En bewoners die langdurig werkloos zijn, een kans te geven een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij door middel van vrijwilligerswerk. (Waaronder vanuit het Buurtbedrijf de servicediensten te leveren aan oudere thuiswonende ouderen). Bij het buurtbedrijf werken niet alleen vrijwilligers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben maar bijvoorbeeld ook bewoners die pensioengerechtigd zijn en graag zich actief willen blijven inzetten voor de maatschappij.

 

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk 20 juli a.s. voor 12.00 uur een e-mail met een motivatie waarom je solliciteert en een CV naar:

hanneke@vrijwilligerswinkel.nl

Je hoort op 20 juli a.s. of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking op 23 juli a.s.
De tweede selectieronde vindt plaats in de week van 27 juli 2020.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Petra van den Bosch op 06-44638893