Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilligers en klanten aan het woord

Karin Schut (55) uit Crooswijk - vrijwilliger
Sinds een aantal jaren doe ik boodschappen voor 2 dames van 94 jaar en 91 jaar. De boodschapjes zijn eigenlijk niet eens de hoofdzaak. Het is zo gezellig om, nadat de boodschappen zijn opgeruimd, lekker een kop koffie te drinken en samen bij te praten. De dame van 91 kan prachtig vertellen over het leven van vroeger, ik geniet als ik naar haar zit te luisteren. Ik zou er eigenlijk we vaker langs willen gaan, maar ik doe nog meer vrijwilligerswerk en daarnaast ben ik mantelzorger voor een goede vriendin. Ik heb ook nog een dochter en diertjes thuis die ik af en toe ook nog eens wil zien. Dus voor nu is het wel even genoeg.

Pieter Verheul (64) uit Crooswijk - vrijwilliger
Al geruime tijd doe ik vrijwilligerswerk voor Wijkea, dit is een project van de Vrijwilligerswinkel Kralingen-Crooswijk, waar eenieder die afstand wil doen van nog in goede staat verkerende meubels ten behoeve van mensen met een laag inkomen, zich kunnen aanmelden. Toen ik de vacature zag staan heb ik mij direct aangemeld. Ik ben een voorstander van hergebruik en als daar ook nog mensen mee geholpen kunnen worden, is dat een goede zaak. Vraag en aanbod komen bij WIJKEA samen.
De één heeft één of meerdere meubels over en de ander heeft er dringend behoefte aan. Het gaat hierbij om het basismeubilair dat iedereen hard nodig heeft. Mocht er een klein mankementje zijn aan een meubelstuk, dan kan dit door ons worden gerepareerd. Een meubelstuk opfrissen door het een likje verf te geven kan ook. Zelf heb ik voor WIJKEA een saai bruin kastje geschikt gemaakt voor een kinderkamer door het wat vrolijke kleuren te geven. Inmiddels heb ik als vrijwilliger al aardig wat meubels opgehaald en afgeleverd en ik hoop dat dit stukje in De Ster dit goede project wat meer bekendheid zal geven.