Team

Hanneke Grootenboer

Klein is fijn…
…maar ook hard werken. Als directeur van de Vrijwilligerswinkel prijs ik me gelukkig met het team. Mensen met passie voor bewoners, professionaliteit en de bereidheid een stapje meer te zetten. De mooiste complimenten krijgen we van de mensen voor wie wij ons werk doen. De werkzoekenden die we op weg helpen naar een tegenprestatie, ouderen die gebruik maken van onze diensten of die met hulp van onze vrijwilligers deel kunnen nemen aan onze evenementen, maar ook van alle organisaties waar we prettig mee samenwerken.
Inmiddels bestaat de Vrijwilligerswinkel alweer tien jaar.

Miriam van der Hoeven

Mijn naam is Miriam van der Hoeven en sinds april 2019 werk ik als projectmedewerker bij de Vrijwilligerswinkel. Met veel plezier en enthousiasme werk ik samen met mijn collega’s aan de mooie projecten en diensten die worden aangeboden.
De diversiteit van de organisatie spreekt mij ontzettend aan. Samen met onze vrijwilligers én klanten creëren we mooie verbindingen, motiveren we burgerparticipatie en zorgen we met elkaar voor elkaar! Blije gezichten tijdens een rolstoel2daagse, het leveren van een bed van Wijkea zodat iemand weer fijn kan slapen, een vrijwilliger die een oudere uit de brand helpt met een aantal boodschappen… zomaar wat voorbeelden uit een dag bij de Vrijwilligerswinkel. Het heeft voor mij alle ‘ingrediënten’ van een fijne baan: uitdaging, voldoening, maatschappelijke betrokkenheid en dagelijks samenwerken met zoveel mooie mensen!

Christel Ruigrok

Mijn naam is Christel Ruijgrok. Sinds september 2019 werk ik bij de Vrijwilligerswinkel als projectmedewerker participatie. Inmiddels werk ik al vele jaren in het sociale domein waardoor ik een brede kijk heb gekregen. Wat mij aanspreekt aan het werk in deze sector is het bevorderen van persoonlijke groei van werkzoekenden en het onderhouden van een netwerk van organisaties die met vrijwilligers werken. Het maken van de juiste match, om duurzame plaatsing te realiseren, is de kunst. Mijn voornaamste opdracht als projectmedewerker is om werkzoekenden te ondersteunen in het vinden en behouden van een vorm van participatie in de maatschappij zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Ook mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor advies en ondersteuning. Mantelzorg is van grote waarde en verdient aandacht en waardering. Mijn uitgangspunt is dat het de gezondheid bevordert en de vitaliteit vergroot wanneer mensen hun talenten en kwaliteiten inzetten. De Vrijwilligerswinkel, en vele andere organisaties in Rotterdam, bieden de kans om iets te kunnen betekenen voor een ander, voor de leefomgeving en/of voor de stad. Zodra er een passende match gemaakt kan worden heeft dat voor alle partijen een grote meerwaarde. Naast persoonlijke ontwikkeling zijn sport en fotografie ook passies van me. Graag neem ik dit ook mee in het werk zodat ik het beste van mezelf naar voren laat komen.

Conchita van Iersel

Bij de Vrijwilligerswinkel is mijn werk heel veelzijdig. De ene dag doe ik de financiële administratie en de andere dag begeleid ik de gezondheidstrajecten. Voor mij is het belangrijk om verbindingen te leggen tussen mensen en hun omgeving. Bij de Vrijwilligerswinkel mag ik deze verbindingen leggen door een community te bouwen in Kralingen-Crooswijk. Bewoners ontdekken tijdens het gezondheidstraject de kracht van bewegen en het effect hiervan op henzelf en hun omgeving.

Kitty Dekkers

In het voorjaar van 2018 ben ik als vrijwilliger gestart bij de Vrijwilligerswinkel en werd ik verantwoordelijk voor project Wijkea.
Al snel werd mij duidelijk dat ik in een warm bad terecht gekomen was. We zijn een hecht en toegewijd team en dit zie je onder andere terug in onze dienstverlening. Op het moment dat er een vacature vrij kwam binnen de stichting, heb ik meteen gesolliciteerd. Ik ben verantwoordelijk voor de algemene administratie en indien nodig ondersteun ik bij project Burgerkracht. Het contact met de ouderen is heel bijzonder. Na enige tijd bouw je band met ze op en zie je wat een klein woord of gebaar voor hen betekent. Die lach of dat glinstertje in hun ogen is onbetaalbaar. Eigenlijk is het een wisselwerking, want waar wij ons inzetten om het hen zo comfortabel mogelijk te houden, zorgen ook zij voor kleine lichtpuntjes op de dag.

Lizanna Janssen

Tekst volgt