NPV Capelle beste organisatie voor vrijwilligers 2012

Worsteling
De jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van het Meldpunt, de Vrijwilligerswinkel, Sportief Capelle en de gemeente, had het moeilijk om uit drie sterke kandidaten een winnaar aan te wijzen. Zeker omdat de kandidaten zich in de finale erg goed presenteerden. “In de preselectie kwam de NPV al nadrukkelijk naar voren in de puntentelling,” legt Hanneke Grootenboer uit. “Hun frisse presentatie in de finale, waarbij ook enkele vrijwilligers op originele wijze het woord kregen, gaf uiteindelijk de doorslag. Dat doet overigens niets af aan de knappe prestaties van De Zonnebloem en van Rijckehove.”

Waarderen en inspireren
Wethouder Tineke Keuzenkamp kijkt tevreden terug op de wedstrijd: “Tijd is een van de kostbaarste dingen die je kunt geven als vrijwilliger. Met deze prijs willen we dat onderstrepen en waardering uitspreken voor organisaties die hun vrijwilligers koesteren. Wie weet biedt dit inspiratie aan andere organisaties om het werken met vrijwilligers verder te ontwikkelen.”

Vragenlijst
Alle organisaties in Capelle die met vrijwilligers werken kregen eerder een uitnodiging mee te dingen naar de prijs. Bestuur, directie en al de vrijwilligers en leden konden een enquête invullen. Uit de inzendingen maakte de jury een selectie van de drie beste organisaties. Zij presenteerden zichzelf en hun vrijwilligersbeleid afgelopen vrijdag, op de Nationale Vrijwilligersdag. De prijs is een initiatief van de gemeente Capelle, waarbij het om de eer gaat. De winnaar mag de overwinning op het gemeentehuis komen vieren met het bestuur, de leden en de vrijwilligers. Zij zijn uitgenodigd voor koffie met taart.

Fotobijschrift:
VLNR: Aad Terlouw (NPV, 1e prijs), wethouder Tineke Keuzenkamp, Arjen Uitbeijerse (NPV), Ellen Brand-Uit Beijerse (Rijckehove 3e prijs), juryvoorzitter Hanneke Grootenboer en Henny Vos (De Zonnebloem, 2e prijs).