Corona virus (16 maart)

Maatregelen vanuit de Vrijwilligerswinkel
16 maart 2020

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Voor iedereen in Nederland geldt: thuis blijven bij milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoest, koorts en keelpijn. Schud geen handen en vermijd zoveel mogelijk fysiek en sociaal contact.

Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd zoveel mogelijk sociaal contact en openbaar vervoer. Over het algemeen worden mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Voor de Vrijwilligerswinkel betekent dit het volgende:

Alle diensten en activiteiten van de Vrijwilligerswinkel zijn stopgezet met uitzondering van de boodschappendienst. Wel onderhoudt de Vrijwilligerswinkel telefonisch contact met de klanten en zullen de ouderen extra gebeld worden.
Voor werkzoekenden (waaronder vrijwilligers en mantelzorgers) met vragen is de Vrijwilligerswinkel telefonisch bereikbaar.

Voor de boodschappendienst gelden de volgende regels:

- Als de vrijwilliger het zelf niet ziet zitten om de boodschappen te doen dan is hij of zij altijd vrij om zich af te melden bij de Vrijwilligerswinkel.
- De vrijwilliger voert geen vrijwilligerswerk uit als hij of zij klachten heeft (zoals hierboven genoemd) en meldt dit bij de Vrijwilligerswinkel.
- Houd minstens 1,5 m afstand van de oudere. Als het niet noodzakelijk is, ga dan niet naar binnen maar geef de boodschappen bij de deur af.
- Supermarkten willen het liefst geen contant geld. Loop je tegen dit probleem aan? Neem dan contact met ons op voor overleg.

Indien nodig wordt bekeken of er een medewerker van de Vrijwilligerswinkel beschikbaar is om de boodschappen te doen.

Bereikbaarheid
We zijn van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Bij vragen, aarzel niet om telefonisch contact op te nemen.
Vooralsnog lopen deze maatregelen tot 6 april. Zodra de overheid besluit deze maatregelen te wijzigen en/of verlengen, dan gaat de Vrijwilligerswinkel hierin mee.
Wij houden iedereen zo goed mogelijk op de hoogte. Veel sterkte toegewenst en wees voorzichtig.

Hartelijke groet,
Het team van de Vrijwilligerswinkel