Rolstoel 2-daagse en 3-daagse

De medewerkers van de Vrijwilligerswinkel zetten zichzelf zo nu en dan ook in als vrijwilliger.  In mei 2015 was dit bij de ouderendriedaagse in Hillegersberg Schiebroek.

In het gebied Schiebroek in de gemeente Rotterdam hebben diverse zorginstellingen samen het initiatief genomen om een ouderendriedaagse te organiseren. Tijdens deze driedaagse zijn de ouderen van deze zorginstellingen, die in een rolstoel zitten, drie dagen lang meegenomen  naar leuke routes om van de buitenlucht en de gezelligheid te genieten.

Op 9, 10 en 11 juni 2015 vond de ouderendriedaagse plaats en op 9 juni hebben de collega’s van de Vrijwilligerswinkel de wandelschoenen onder gebonden en hebben achter de rolstoel plaatsgenomen om de bewoners een gezellige tocht te bezorgen.

Door het succes van dee activiteit en het plezier dat de ouderen hieraan beleefd hebben, meende dat Vrijwilligerswinkel dat het een leuk idee zou zijn om deze activiteit ook naar Kralingen-Crooswijk te halen. Zo gezegd zo gedaan en in middels heeft er in 2016 twee maal een rolstoel 2 daagse plaatsgevonden.

De bedoeling is om deze activiteit verder door te zetten in de toekomst en zodoende ouderen een gezellige tijd te bieden.